Pages

8 Temmuz 2008 Salı

ENGİNARIN FAYDALARI

ENGİNAR
Baş ve sap kısımları sebze olarak yenen enginar ,Batı ve Orta Akdeniz bölgelerinin yerli bitkisi. . Günümüzde birbirinden değişik yemekleri yapılan enginar dikildikten sonra yıllarca yaşayan bir bitki.

Enginarın faydaları saymakla bitmiyor.
- Bu kadar faydalı olmasının nedeni, bünyesinde "cynarine" içermesi.
-Enginarda aynı zamanda yüksek miktarda magnezyum, demir ve C vitamini de bulunuyor
-Kandaki üre, kolesterol ve şeker miktarını azaltan enginar, düşük kalorili olması nedeniyle rejim yapanların en çok tercih ettiği sebze.
- Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önleyen, sinirleri güçlendirerek vücuda dinçlik veren, ruhi ve bedeni bitkinliği ortadan kaldıran enginar, unlu yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırdığı gibi kolesterolü düşürüyor.
-Bu mucizevi bitki ayrıca karaciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesini sağlıyor, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı oluyor,
-ishali kesiyor, mide ile bağırsakların temizlenmesinde büyük rol oynuyor ve romatizma hastalarına tavsiye ediliyor.
- İştah açıcı özelliği de olan enginarın yalnızca emzikli kadınlar, böbrek ve mesanesinde iltihap olan kişiler tarafından yenilmemesi gerekiyor.
BAŞLICA FAYDALARI
*Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde,
*Bunların sancılarında,
*Sarılık ve gut hastalıklarında,
*Aşırı şişmanlıkta,
*Kurdeşende,
*Romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır.
*Kan dolaşımını düzeltir.
*Kollestrolün neden olduğu damar sertleşmelerinde,
*Kalp sancıları,
*Enfarktüs,
*Beyin kanamaları gibi rahatsızlıkların önleyicisidir
.
KAYNAK:netten

0 yorum:

sponsor bağlantılarım