Pages

23 Ekim 2008 Perşembe

İBRAHİM SARAÇOĞLU BADEMCİK İLTAHAPLANMASI

BADEMCİK İLTAHAPLANMASI
Kış mevsiminin gelmesiyle boğaz enfeksiyonları artmaktadır;Özellikle çocuklar bademcik iltihaplanmasından dolayı günlerce yüksek ateşle yatmakta ve okullarından geri kalmaktadırlar.Bu durumda adaçayı ile yapılan gargaralar gerçek bir yardımcıdır.Adaçayı kürü Bademcik veya boğaz iltihabının (faranjit) oluşumuna karşı da gerçek bir koruyucu ve önleyicidir. İlerleyen günlerde haftada birkaç defa bu gargarayı tekrarlamak sizi bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır.
Ada çayı kürü
Hazırlanışı:Yaklaşık bir su bardağı suda bir tatlı kaşığı taze adaçayı 10dakika demlenir. Günde 2-3 defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca hergün bir çay bardağı adaçayı içilir.

Uyarı: Hamile bayanların hamileliklerinin ilk üç ayında adaçayını temkinli kullanmaları gerekir. Eğer düşük tehlikesi söz konusu ise kesinlikle adaçayından uzak durmaları gerekir. Çünkü, adaçayı yaprakları, dört tane düşük yapma riskini artıran madde içermektedir.Ayrıca Adaçayı tansiyonu düşürdüğü için düşük tansiyonluların içmemesinde fayda vardır.

saracoglu.com

0 yorum:

sponsor bağlantılarım